Biografie

Florence van der Does (08-09-1994) begon na het volgen van vioollessen op 13-jarige leeftijd met pianoles. Aan het conservatorium van Amsterdam volgde zij de vooropleiding.  In 2018 behaalde zij haar bachelor diploma aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar zij les kreeg van Frank Peters. Momenteel studeert zij bij Frank van de Laar in de masteropleiding van ArtEZ.  Florence geeft regelmatig concerten en was onder meer te horen in het Muziekgebouw aan ’t IJ, Musis Sacrum in Arnhem, Theater Orpheus in Apeldoorn en Schouwburg Odeon in Zwolle. Masterclasses volgde zij bij onder andere Brenno Ambrosini, Marietta Petkova, Fernando Rossano, Rikako Murata, David Kuyken en Bart van Oort.

Florence is een actief kamermusicus. Samen met Jara van Dam (klarinet) en Cormac Ó Briain (cello) vormt zij een trio. Sinds begin 2018 vormt zij met Shermaine Velasco het Pianoduo Velasco – van der Does. Zij zijn verbonden aan de Pianoduo Festival Academy van het Scholtes & Janssens duo. Daarnaast volgden zij masterclasses bij onder meer het Silver-Garburg pianoduo, Paul Komen, Nata Tsvereli, Igor Roma en Ilona Timchenko. Het duo gaf concerten op podia zoals het Grachtenfestival, Vondelpark Openluchttheater, de Deventer Schouwburg en het Pianoduo Festival Amsterdam. Ook was het duo te horen op Radio 4 in de programma’s Spiegelzaal, Opium en Earbites. In de zomer van 2018 namen zij deel aan het Peter de Grote Festival in Groningen, waar zij de “Honorary Award for outstanding Musicianship” in ontvangst mochten nemen

Zeer dankbaar is Florence voor de financiële steun die zij ontving van het Sophie Booy barones van Randwijck fonds, waardoor zij kon deelnemen aan Musicalp Académie Internationale de Musique à Tignes en het Peter de Grote Festival in Groningen. Ook nam zij deel aan het isaFestival van de Kunstuniversiteit Wenen, het Orlando Festival in Kerkrade en het Francigena International Arts Festival in Italië.

Naast haar liefde voor muziek heeft Florence een grote academische interesse. Zij behaalde haar gymnasiumdiploma cum laude en studeert Wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.